July 05 2024 03:10:13
Nawigacja
Dzisiejsi Solenizanci
Dominik
Zulus
View Thread
 Print Thread
Kulinaria, ciekawe potrawy
LOHEN
"Kurczaka, starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej
szklanego. Dodajemy goździki, cynamon, a następnie skrapiamy cytryną.
Tak przygotowanego kurczaka zalewamy jedną szklanką wina białego, jedną szklanką wina czerwonego. Dodajemy 100 ml ginu, 100 ml koniaku,150 ml Smirnoffa i 50 ml bialego rumu.
Potrawy nie musimy poddawać obróbce cieplnej, a kurczaka możliwie szybko wyrzucamy - bo jest do dupy, natomiast sos.., sos? sooosssik! Paluszki lizac!

A, kurczaka najpierw należy zabić, bo bydlak wszystko wychleje ..."
 
padzik
dobry sosik to podstawaGrin
 
Jump to Forum
Zaloguj
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Mapa burzowa Polski
31,298 unikalnych wizyt